Färdtjänsten

Cirka 70 % av körningarna i Värmdö Taxi är färdtjänstkörningar. Som taxichaufför får man höra många historier som bekräftar att verkligheten överträffar dikten. Jag kunde inte lova färdtjänstkunderna att åstadkomma någon förändring, men jag lovade dem att göra ett försök efter allra bästa förmåga.

Jag har nog aldrig blivit så besviken som jag blev på Sveriges handikapporganisationer under 2008. Det var också trist att jag inte kunde använda pensionärsorganisationerna, men beträffande dem blev jag tyvärr inte förvånad.

Jag har föreslagit Håkan Filipsson, – moderat politiker i Stockholm läns landstings trafikrotel, – att alliansen lyfter fram mitt förslag och använder det i nästa valrörelse under mottot "”Större valfrihet inom färdtjänsten"”. Det borde inte vara politiskt känsligt. Samtliga partier har väljare som är färdtjänstkunder. Ett val av beställningscentral i stället för chaufförer skulle ha nackdelen att duktiga chaufförer som kör för de mindre populära beställningscentralerna, – däribland många duktiga utländska chaufförer, – skulle diskrimineras.

Förslag
Komplettering
Brev från HO
Svar till HO
Tillbakadragande